У Кельменцях моделювали успішну об’єднану громаду


За п’ять років впровадження реформи децентралізації у десяти районах Чернівецької області створено 35 об’єднаних територіальних громад. І лише в Кельменецькому районі досі не створено жодної ОТГ. Останнє вплинуло на проведення в Кельменцях інформаційної кампанії «Я – громада!», що реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Кельменці стали останнім з 39 населених пунктів України, де «Я – Громада!» відтворила модель успішної ОТГ. Така кампанія покликана сприяти кращій поінформованості населення про реформу децентралізації та її аспекти, зокрема, у сфері освіти та охорони здоров’я, та продемонструвати найкращі практики вже існуючих об’єднаних громад.

«Кельменеччина не лишається осторонь процесів децентралізації. А сьогоднішня полеміка дасть можливість багатьом підвищити обізнаність щодо реформи, заохотить активних та свідомих громадян ставати агентами змін, а тим, від кого залежить прийняття рішення, переконатися у позитивному ефекті від об’єднання територіальних громад», – на початку заходу зазначив Ігор Урсуляк, перший заступник голови Кельменецької РДА.

Джерело: https://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=114170