ДНЗ «Теремок» функціонує в штатному режимі! (Оновлено! + відео)


Ніяких розмов щодо закриття, зміни цільового призначення чи припинення функціонування ДНЗ «Теремок» у міській раді не ведеться – про це заявив міський голова у відповідь на звернення громадян – колективу працівників дошкільної установи та представників батьківського активу, які прийшли на сесію Новодністровської міської ради 29 березня. Разом з тим Анатолій Болдашев наголосив, що на даний час витрати на утримання однієї дитини в ДНЗ «Теремок» на 30 – 40 відсотків більші, ніж в двох інших садочках. І якщо у всі попередні роки бюджет міста перевиконувався, що давало змогу додатково фінансувати комунальні заклади освіти, медицини, культури і спорту, то 2018 рік обіцяє бути дефіцитним. Так сталося, зокрема і через те, що ПДФО від найбільшого платника, філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» з 1 січня 2018 року перестав надходити до нашого бюджету. У зв’язку з цим всі керівники структурних підрозділів міської ради отримали завдання проаналізувати фінансове забезпечення підпорядкованих їм установ і запропонувати своє бачення. Саме так з’явився лист начальника відділу гуманітарної політики, який схвилював громадськість.

Насправді зараз вишукуються варіанти, які б забезпечили рівні витрати на утримання дітей в усіх дошкільних навчальних закладах. А відповідні рішення ухвалюватимуться сесією міської ради, тобто цей процес неодмінно буде публічним.

У відповідь на скарги громадян про те, що у відділі гуманітарної політики відмовляються давати для дітей направлення в ДНЗ «Теремок», міський голова зауважив, що жодної такої скарги йому не надходило. А підстав для відмови не може бути, адже ніяких рішень щодо змін в подальшому функціонуванні закладу ні міською радою, ні ним особисто не приймалося.